• Dank u dat u Greekferries Club SA, heeft gekozen voor uw reis !
  • Dank u dat u Greekferries Club SA, heeft gekozen voor uw reis !

Endeavor Lines Termen & Voorwaarden

Tarieven & Kortingen

De tarieven bevatten de overtocht in de geselecteerde accommodatie alsmede alle havenkosten. Maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. De terugreiskorting is reeds in de prijzenlijst verwerkt.

Kortingen en Speciale Aanbiedingen:

  • My Infant – Kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis per DEK ticket. Er dient echter een gratis ticket voor het inschepen uitgegeven te worden. Kinderen dienen door minstens én volwassene vergezeld te worden.
  • My Children – Kinderen tot 12 jaar komen in aanmerking tot een korting van 50% in alle accommodatiecategorieën. Kinderen die in een kabine verblijven dienen minstens door én volwassene vergezeld te worden.
  • My Youth – passagiers tot 26 jaar komen in aanmerking tot een korting van 10% op de DEK en ATS categorie. Deze korting geldt in alle seizoenen.
  • My Honeymooners – 1Honeymooners komen in aanmerking tot een korting van 10% in de LUX en ATS categorie. Een copy van de trouwakte is vereist. Deze korting geldt in alle seizoenen.
  • My Family – 10% korting voor families bestaand uit 2 volwassenen en 1 of 2 kinderen in A4 en A3 kabines. De 10% korting is uitsluitend op de standaardprijs van toepassing en geldt niet voor voertuigen. De korting geldt enkel in het laag- en tussenseizoen.
  • My Sixties – Passagiers ouder dan 60 jaar komen in aanmerking tot een korting van 10% in de categorie luxe kabine en A2 kabine. De korting is niet van toepassing op voertuigen en geldt uitsluitend in het laag- en tussenseizoen.
  • My Bike – De voertuigen mogen niet zonder toezich ingescheept worden en de eigenaren dienen hun rijbewijs te tonen.

Korting zijn niet cumulatief. De terugreiskorting wordt uitsluitend voor het terugreistarief aangeboden bij het boeken van een retourticket. Endeavor Lines heeft the recht om om een geldig bewijs te vragen als het aankomt op scherp geprijsde tarieven.

Passagiers die in aanmerking komen tot een specifieke korting worden vriendelijk verzocht dit bij het boeken aan te geven. Zodra tickets zijn uitgegeven, reservering bevestigd is het niet meer mogelijk om een korting toe te passen.

Voor groepen, vrachtwagens, lege of gedeeltelijke lege bussen en onbemande voertuigen dienen volgens bepaalde overeenkomsten reserveringen gemaakt te worden.

Tickets & Reserveringen

Het ticket is strikt persoonlijk. Het ticket is niet verhandelbaar en geldt uitsluitend voor de specifieke route en accommodatiecategorie die op het ticket staat aangegeven.
Bij het omzetten van de reservering in een open ticket, zijn de tickets vanaf de datum van afgifte voor én jaar geldig.
Reserveringen en boekingen kunnen enkel bij Greekferries Club, de Centrale reserveringskantoren en de havenkantoren van de veermaatschappij gemaakt worden.
Passagier met een “Open terugreis” ticket dienen hun reservering ruim op tijd te bevestigen, vooral tijdens het hoogseizoen. De ticket zijn geldig voor én jaar na de datum van afgifte. Eventueel prijsverschil door seizoens- of tariefveranderingen dienen door de passagier betaald te worden. Endeavor Lines kan geen beschikbaarheid op de gewenste reisdata garanderen.
Volgens het SOLAS reglement dient de volgende informatie bij het reserveren verstrekt te worden: Achternaam, voornaam of initiaal, geslacht, geboortedatum of leeftijdsgroep (volwassene, kind, enz), voertuigtype en kenteken. Passagiers uit landen die niet tot de Europese Unie behoren (niet Schengen landen) dienen tevens paspoortnummer en vervaldatum en Visa vervaldatum te verstrekken wanneer dit wordt verzocht.
Passagiers die speciale zorg nodig hebben dienen dit bij Greekferris Club of het Centrale reserveringskantoor van de veermaatschappij door te geven.

Annuleringen – Restitutie

U vindt de annuleringsvoorwaarden van de veermaatschappij onder Wijzigingen & Annuleringen op onze “Klantenservice” pagina’s

In aanvulling op de annuleringskosten van de veermaatschappij, berekent Greekferries Club NV een vergoeding van 10% over het te restitueren bedrag.

Inschepingsprocedure

Passagiers dienen zich minstens twee uur voor vertrek bij de incheckbalie te melden, anders heeft de maatschappij het recht om zich te ontdoen van de gereserveerde accommodatie zonder enige restitutie aan de passagier. Passagiers die een reservering voor het KAMPEERDEK hebben dienen minstens 3 uur voor vertrek in te schepen. Voor campers/caravans die zich laat bij de incheckbalie melden kan toegang tot het kampeerdek niet gegarandeerd worden.

Vanwege veiligheidsredenen mogen passagiers met een kamperen aan boord arrangement, geen propaan of andere kook of gasverwarmers aan boord gebruiken. Voor voertuigen is boarding tijd en prioriteiten lijst afhankelijk van de regelgeving van de lokale havenautoriteit in de haven van vertrek. Bestuurders dienen hun voertuigen volgens de instructies van de bemanning in te schepen en te ontschepen. Het is strikt verboden om vuurwapens, explosieven, brandbare, verbrandbare en andere gevaarlijke substanties of materialen mee te nemen aan boord.

Volgens het Schengen verdrag, hoeven reizigers binnen de Europese Unie niet door de paspoortcontrole. Alle passagiers dienen te beschikken over een geldig paspoort en/of ander reisdocument(en). Endeavor Lines kan niet verantwoordelijk worden gehouden wanneer de autoriteiten voorkomen dat een passagier zijn/haar reis voortzet en heeft het recht de inscheping van een passagier te weigeren wanneer deze niet over de vereiste, geldige reisdocumenten beschikt. In het geval er een boete wordt opgelegd door het immigratie-kantoor voor het niet verstrekken van de vereiste en juiste juridische documenten dient dit door de passagier betaald te worden. In het geval dat het immigratie-kantoor de toegang weigert, zal de passagier op eigen kosten teruggestuurd worden.

Huisdieren

Huisdieren reizen gratis in een speciaal aangewezen ruimte op het dek van het schip. Huisdieren zijn niet in overdekte openbare ruimtes of hutten toegestaan. Huisdiereigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verzorging en hygiene van hun huisdier(en). Tijdens het inschepen dienen honden een muilkorf te dragen.

Algemene voorwaarden

Passagiers zijn verantwoordelijk voor het voldoen van alle haven, gezondheid en douane voorschriften.
Passagiers dienen aan de instructies van de kapitein en crew aangaande de publieke oorde en veiligheid aan boord te voldoen.

Passagiers dienen contact op te nemen met de kapiteit of het personeel indien er een klacht opkomt tijdens de inscheping. Tevens kunnen zij contact opnemen met Minoan Lines of de havenauthoriteiten.
Bagage mag in de voertuigen achtergelaten worden. Passagiers worden vriendelijk verzocht om hun persoonlijke bezittingen die tijdens de reis gebruikt kunnen worden met zich mee te nemen. De maatschappij zal niet aansprakelijk worden gesteld met betrekking tot het verliezen van geld of bezittingen die in de auto, bagage, gemeenschappelijke ruimtes of hutten lagen. Passagiers zijn welkom om cash en waardevolle bezittingen in het purserskantoor in bewaring te geven.

Lokale tijd aan boord: Grieks
Offiële munt aan boord: Euro

Kabines zijn onderverdeeld in 2, 3 en 4 persoonshutten, afhankelijk van het aantal passagiers die de kabine boeken, niet van het aantal bedden. Indien men een hele hut voor single gebruik wilt hebben, dient u een toeslag van 50% te betalen voor elke ongebruikt bed.

Het gebruik van publieke ruimtes op het schip is gratis voor iedereen. Het is echter verboden om in de lounges en bars te eten of te slapen. Voor passagiers die gebruik maken van de ‘kameren aan boord’ dienst, is het gebruik van water en elektriciteit voor gebruik voor campers en caravans gratis. Aankomsttijden vermeldt in de dienstregelingen, duiden de aankomst van het schip aan in de ingang van de haven.

Endeavor Lines kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vertraging tengevolge van ongunstige weeromstandigheden, orders door het Ministerie van Merchant Marine of uit onmacht.

Termen en voorwaarden die in deze catalogue vermeldt staan zijn door de Griekse wet bepaald. In geval van onenigheid is het rechtsbevoegde forum de rechtbank van Athene.