50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

SANTORINI EILAND

TOERISTISCHE ATTRACTIE VULKAAN

GASTRONOMISCHE BESTEMMING

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Santorini

Santorini (Thira) ligt aan de zuidelijkste rand van de Cycladen en is in feite een cluster van eilanden die bestaat uit Thira, Thirasia, Aspronisi, Palea en Nea Kameni. De veerverbindingen van Santorini met de havens van Attica, de eilanden van de Cycladen en Kreta worden frequent onderhouden, zodat aan de toegenomen vraag wordt voldaan, die voornamelijk in de zomer wordt waargenomen. De routes van Athene naar Santorini vertrekken vanuit de havens van Piraeus en Rafina.

De route Piraeus - Santorini is het hele jaar beschikbaar en is de snelste manier om van Athene naar Santorini te komen. De reis met de veerboot van Piraeus naar Santorini duurt ongeveer 4 uur met hoge snelheidsferry en 8 uur met conventionele veerboten, terwijl de ferrytickets in de regel relatief gunstig geprijsd zijn.

De route Rafina - Santorini wordt frequenter uitgevoerd tijdens het zomerseizoen en duurt ongeveer 5,5 - 6 uur met een hoge snelheidsferry, terwijl de prijzen voor een regulier ticket iets duurder kunnen zijn dan die van Piraeus.

Santorini Stranden

Er zijn veel stranden op Santorini van uitzonderlijke schoonheid vanwege de speciale morfologie van de bodem. Het is bijzonder om met een kleine boot of een zeilboot de Caldera-eilanden te verkennen. In Nea Kameni kun je naar de vulkaankrater lopen (matig moeilijke wandeling), in Palea Kameni is het mogelijk een bad te nemen in de thermische modder (er zijn ook thermale bronnen) en in Thirasia kun je duik nemen in kristalhelder water. Een lijst met de beste stranden van Santorini:

Wat te doen in Santorini

De vulkaan van Santorini is een van de grootste actieve onderwatervulkanen ter wereld. Santorini, is wereldberoemd en miljoenen reizigers bezoeken het fotogenieke eiland het hele jaar door. Bovendien heeft het een vooraanstaande plaats in de lijst van "Beste gastronomische bestemmingen". Naast de beroemde zonsondergang van Oia en de speciale samenstelling van de bodem, versterkt de unieke Santorini wijn deze gastronomische ervanringen. Het enige wat u hoeft te doen is een van de vele wijngaarden op het eiland bezoeken.

Afgezien van de musea, de galerijen en de culturele evenementen, is Fira het commerciële centrum van het eiland en biedt het tegelijkertijd oneindige keuzes op het gebied van eten, nachtleven en amusement