50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

PATMOS EILAND

RELIGIEUS TOERISME

ARTISTIEKE BESTEMMING

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Patmos

Als u prefereert van het vasteland van Griekenland naar Patmos te reizen, is de gemakkelijkste manier via de haven van Piraeus. De directe veerverbinding van Patmos met Piraeus wordt meerdere keren per week uitgevoerd met conventionele veerboten die over cabines en garage beschikken. Bovendien duurt de reis 7 tot 12 uur, afhankelijk van de tussenstops van de ferry.

Patmos Stranden

Op Patmos vindt u prachtige zandstranden, kristalhelder water om van uw zonnige vakantie te genieten. De meeste stranden zijn voor bezoekers georganiseerd met parasols, ligbedden met strandbars en er zijn eveneens kleinere en afgelegen stranden, ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning.

Een lijst met de beste stranden in Patmos:

Wat te doen in Patmos

De bekendste bezienswaardigheden van Patmos zijn natuurlijk het klooster van Agios Ioannis Theologos en de Grot van de Apocalyps. In feite zijn beide monumenten samen met de stad Patmos aangewezen als UNESCO-werelderfgoed.

Het klooster van Sint-Jan, gebouwd in een fort-indeling, staat majestueus op een heuvel boven de haven van Patmos en wordt beschouwd als het belangrijkste kloostercomplex in de Egeïsche Zee. In de Grot van de Apocalyps, vier meter onder de grond, schreef evangelist Johannes volgens de traditie de Openbaring zoals werd aangegeven door Gods stem.

De haven en de hoofdstad van het eiland zijn de grootste nederzettingen en vormen het centrum van alle toeristische activiteiten. Brengt u daarom zeker een bezoek aan Skala. Verken ook het pittoreske Chora rondom het heilige klooster van Agios Ioannis Theologos, waar u de middeleeuwse overblijfselen van Chora kunt vinden.