50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

CHIOS EILAND

RELIGIEUS TOERISME

GASTRONOMISCHE BESTEMMING

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Chios

Chios is een eiland in de Noord-Egeïsche Zee met onvergankelijke charme, beroemd om de mastiek (másticha) en zijn vruchtbare vlakte.

Het is het op vier na grootste eiland van Griekenland met duizenden jaren geschiedenis. Het heeft een rijke traditie, intense landschappen en een grote verscheidenheid aan natuurlijke schoonheid.

Chios heeft 2 havens, de eerste ligt ten oosten van de stad Chios en de haven van Mesta ligt in het zuidwesten. Beide havens worden het hele jaar door verbonden met het vasteland van Griekenland en andere eilanden. De meest frequente routes voor Chios vanaf het vasteland van Griekenland zijn:

Piraeus - Chios: De veerverbindingen van de haven van Piraeus naar de havens van Chios worden frequent uitgevoerd en de reis duurt 7,5 tot 10 uur, afhankelijk van de stopplaatsen van de ferry en de haven van bestemming.

Kavala - Chios: De verbinding van Chios met Noord-Griekenland en de haven van Kavala is het hele jaar actief. De duur van de reis van Kavala naar Chios is 10 tot 15 uur, afhankelijk van de route van de ferry.

Chios Stranden

De stranden op Chios staan bekend om hun ongeresptheid, het heldere water en de unieke diversiteit.

Tijdens een tocht over het eiland kan men genieten van zowel bekende als afgelegen, kilometerslange stranden, kiezelkusten, grotten langs de kust ingesneden tussen rotswanden, zandstranden en donkergekleurde kiezelstranden vanwege vulkanische bodems.

Een lijst met de beste stranden van Chios:

Wat te doen in Chios

Op Chios kunt u lokale producten van uitzonderlijke kwaliteit proeven! De vruchtbare grond en het mediterrane klimaat van Chios bevorderen de teelt en productie van veel producten, zoals natuurlijk de beroemde Mastiek. Er zijn talloze pogingen gedaan om mastiek van deze specifieke boom op andere plaatsen in de wereld te produceren, maar zonder succes.

Op het eiland vindt u culturele en natuurlijke aantrekkingspolen, die getuigen van de diversiteit van Chios die u zeker zal betoveren.

Chios wordt het hele jaar door aanbevolen voor vakantie, terwijl Pasen op het eiland u de unieke kans biedt om de indrukwekkende vuurwerkoorlog in Vrontados te ervaren.

In de smalle straatjes rond de grote commerciële promenade van Aplotaria kan men de hele dag langs de winkels lopen, maar naar onze mening zit de magie van Chios niet in de stad, maar in de dorpen.