50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

ASTYPALEA EILAND

STRANDEN OM TE ONTDEKKEN

GROTTEN OM TE ONTDEKKEN

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Astypalaia

Astypalaia ligt tussen de Dodekanesos en de Cycladen, behoort officieel tot de eerste, maar omarmt de beroemde Cycladische elementen en schoonheid.

Astypalaia is het hele jaar door regelmatig per ferry verbonden met Athene en de haven van Piraeus. De directe route Piraeus - Astypalaia wordt 4 tot 5 keer per week uitgevoerd en de reis duurt 8,5 tot 11 uur, afhankelijk van de ferry die u kiest en het aantal tussenstops van de geselecteerde reis.

Een alternatieve manier om gemakkelijk vanuit Athene naar Astypalaia te komen, is wanneer de haven van Naxos als tussenbestemming wordt gekozen. De route Naxos - Astypalaia vindt minimaal 4 keer per week plaats en de duur van de reis is 3,5 uur.

Astypalea Stranden

Een bezoek aan een goed strand op het eiland, lijkt vaak een onmogelijke missie. Ondanks het feit dat u tijdens uw vakantie in Astypalaia misschien niet op zoek bent naar avontuur, moet u vaak een combinatie van wandelen, zwemmen en klimmen uitvoeren!

De afgelegen stranden van de kleine eilanden Koutsomyti en de Kounoupes zijn het benoemen waard en toegankelijk via kleine, locale bootverbindingen. Tijdens de zomerperiode zijn er dagelijkse routes vanuit de haven van Pera Gialos richting de eilandjes maar ook vanuit Vatses, Kaminakia en Agios Ioannis. Kaminakia is ook perauto bereikbaar via de onverharde weg die naar het strand met enige bomen leidt waar het heerlijk vertoeven is. Agios Ioannis is alleen per boot te bereiken en voor alle natuurliefhebbers is er een wandelpad.

Een lijst met de beste stranden in Astypalaia:

Wat te doen in Astypalaia

Afgezien van de indrukwekkende morfologie en de uitzonderlijke zee, beschikt Astypalaia ook over een bijzondere geschiedenis en opmerkelijke bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn.

Daal af van Chora naar Pera Gialos! Eenmaal daar aangekomen, kun je zwemmen in de kristalheldere baai, naar de blauwe horizon onder de tamarisk-bomen staren of genieten van hapjes in traditionele tavernes met tafels op de kiezels. Het is ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Archeologisch Museum van Astypalaia.

Het zou een aangename pauze zijn na al het wandelen om de grotten van Astypalaia te verkennen. Enkele hiervan zijn de Grot van de Draak, met de kerk van Panagia tou Thoma, de Grot van Krassas en de Negro's Grotto.