50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

RHODES EILAND

ONTDEK STRANDEN

WINKELS VOOR PARAPLU'S

NACHTLEVEN

Hoe kom je op Rhodes

Rhodos ligt in de Dodekanesos, ten zuiden van Symi en Tilos en ten oosten van Karpathos. Het eiland is verbonden met Athene via de haven van Piraeus waarmee het hele jaar dagelijkse veerroutes worden onderhouden. De duur van de reis Piraeus - Rhodos is ongeveer 15 uur en we raden u aan een vliegtuigtype stoel of een cabine te boeken voor een comfortabele reis.

Rhodes Stranden

De stranden op Rhodos worden beschouwd als de beste van Griekenland en bevinden zich vooral in het oosten en zuiden van het eiland. De stranden zijn zowel geïsoleerd als goed georganiseerd, voor elk wat wils en onderscheiden zich door de schoonheid.

Om u gemakkelijker te laten kiezen, hebben we een lijst met de beste stranden van Rhodos opgesteld:

Wat te doen in Rhodes

Een bezoek aan oude stad van Rhodos is een must. Een goede plek om te beginnen is de mystieke ‘Odos ton Ippoton’ (straat van de ridders), de weg waar eens geluid van de galloperende paarden van de behorend tot de Orde van Sint-Jan klonk. Bezoek ook het Archeologisch Museum in de Nosokomeío ton Ippotón, de Panagiá tou Kástrou, de Turkse baden en de moskeeën met de hoge minaretten op de kleine pleintjes.

Ten zuidoosten van het eiland ligt het pittoreske Lindos met zijn prachtige geplaveide smalle straatjes en witte huizen met uitzicht op de zee, terwijl begin juni tot september een spectaculair fenomeen plaatsvindt in de beroemde habitat nabij Kalamóna (de Vlindervallei).

Natuurwandelingen gaan verder in het gebied van Rodini, op slechts drie kilometer afstand van de stad Rhodos, waar u dichte vegetatie, prachtige vijvers met bloemrijke oevers en idyllische paden overwoekerd door bomen zult tegenkomen. Bij het dorp Archángelos wordt een andere groene oase in het binnenland onthuld onder de platanen, waar eenden en pauwen genieten van het water van de zeven bronnen.