50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

PAROS EILAND

RELIGIEUS TOERISME

GASTRONOMISCHE BESTEMMING

NACHTLEVEN

Hoe kom je op Paros

De veerverbinding naar Paros verloopt voornamelijk via Piraeus en Rafina, terwijl er meerdere keren per week routes zijn vanuit de haven van Lavrio. Vooral tijdens het zomerseizoen zijn de veerroutes naar Paros het meest frequent in Cycladen en zijn ze dagelijks operationeel. Door de korte afstand met Athene is Paros een ideale bestemming voor weekenden of een langer verblijf.

Piraeus - Paros: Er zijn dagelijks veerroutes van Piraeus naar Paros, speciaal voor de zomerperiode. De duur van de reis is bijna 3 uur met hoge snelheidsboot en ongeveer 4,5 uur met conventionele ferries.

Rafina - Paros: De reis Rafina - Paros duurt 4 tot 6 uur en wordt tijdens de zomerperiode dagelijks gerealiseerd met conventionele ferries.

Lavrio - Paros: Vanuit de haven van Lavrio is het mogelijk om Paros meerdere keren per week te bereiken en de duur van de reis is ongeveer 7 uur.

Paros Stranden

In Paros zijn de stranden geschikt zijn voor elk type bezoeker - gezinnen, feest- of watersportliefhebbers en voor koppels op huwelijksreis.

Hier vind je gouden stranden voor elk wat wils. Een lijst met de beste stranden van Paros:

Wat te doen in Paros

De hoofdstad en de grootste plaats van Paros is Parikia, het administratieve centrum van het eiland. De op een na grootste plaats van Paros, van grote toeristische betekenis, is Naousa. 's Nachts verandert Naousa in het ontmoetingspunt van de bezoekers op het eiland, omdat het tientallen keuzes heeft voor eten, drinken en entertainment.

In de stad Parikia mag u een bezoek aan de Byzantijnse kerk van Panagia Ekatontapiliani en het middeleeuwse kasteel direct aan zee (dat bijna volledig werd gebouwd uit de marmeren ruïnes van een oude tempel) niet missen.

Afgezien van de 2 grote plaatsen, vindt u in Paros kleine, bergachtige dorpjes, waar u kunt genieten in de traditionele winkels, eten of een kop koffie.