50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

MYKONOS EILAND

ONTDEK STRANDEN

GASTRONOMIE BESTEMMING

NACHTLEVEN

Hoe kom je op Mykonos

Mykonos is het beroemdste eiland van de Cycladen en geschikt voor kosmopolitische reizigers. Mykonos is het hele jaar door gemakkelijk per boot te bereiken, aangezien het eiland dagelijks met Athene verbonden is, via de havens van Piraeus en Rafina.

De route Rafina - Mykonos is een vrij gebruikelijke optie, vanwege de korte afstand tussen Rafina en de noordwestelijke Cycladen. De overtocht van Rafina naar Mykonos duurt 2 tot 4 uur.

De reisroute Piraeus - Mykonos wordt het hele jaar door uitgevoerd met conventionele veerboten en snelferries en de reis duurt 2,5 tot 7 uur, afhankelijk van de soort veerboot en de tussenstops van de route.

Als u vanuit Noord-Griekenland naar Mykonos wilt reizen, kunt u vanuit de haven van Kavala reizen met een tussenstop op Icaria of Samos.

Mykonos Stranden

De stranden in Mykonos zijn fantastisch en voldoen aan de wensen van de meest veeleisende bezoekers. De stranden op Mykonos, voor elk wat wils. Zowel degenen die op zoek zijn naar intens amusement als de eenzame natuurliefhebbers.

Een lijst met de beste stranden van Mykonos:

Wat te doen in Mykonos

Mykonos is het beroemdste Griekse eiland ter wereld. De kosmopolitische sfeer van Mykonos, de beroemdheden die op bezoek komen, het hectische nachtleven maar ook de uitzonderlijke stranden, maken Mykonos een favoriet voor Griekse en buitenlandse bezoekers. Bovendien is het eiland het gehele jaar een populaire vakantiebestemming.

Entertainment is een van de belangrijkste drijfveren om naar Mykonos te gaan en het is geen toeval dat het eiland vaak het Ibiza van Griekenland wordt genoemd. De mogelijkheden voor amusement zijn er in overvloed en voor elk wat wils. In de smalle straatjes in Chora en in Klein Venetië vind je bars, clubs, cocktailbars - sommige met een fantastisch uitzicht op zee - terwijl het in de wijk Matogianna de moeite waard is om plaats te nemen in een van de café-bars om te genieten van de toeristen die flaneren door de beroemde geplaveide straten van Mykonos.

Op het eiland zijn veel kerken en kapellen te vinden waar de architectuur en het unieke karakter van de iconen te bezoeken en te bewonderen zijn. De twee kleine eilandjes Pinia en Delos behoren tot Mykonos. Delos, dat in de oudheid werd beschouwd als een heilig eiland, is onbewoond, maar beschikt over een ongelooflijke historische rijkdom met de archeologische vindplaats en het archeologisch museum van Delos waarin grote vondsten bewaard zijn gebleven. Delos is een bezoek waard om de bestaande exposities te bewonderen. Vanuit Mykonos vertrekken dagelijks kleine boten naar het eiland Delos en de reis duurt niet langer dan 20 minuten.