50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

MILOS EILAND

ONTDEK STRANDEN

GASTRONOMISCHE BESTEMMING

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe komt u in Milos?

Milos is een van de bekendste bestemmingen in de Cycladen en de haven is Adamantas, aan de noordkant van het eiland. Milos is het hele jaar door regelmatig verbonden met Athene via de haven van Piraeus.

De route Piraeus - Milos wordt uitgevoerd door snelle ferries en conventionele veerboten en de reis duurt 3 tot 5 uur, afhankelijk van de veerboot die u kiest.

Milos Stranden

Met meer dan 70 stranden is Milos een klein zomerparadijs. De vulkanische rotsen van Milos hebben het eiland een aantal van de meest bijzondere stranden geschonken, niet alleen in de Cycladen maar in de gehele Egeïsche Zee. We raden u aan om de beroemde stranden in het noorden van Milos niet te bezoeken (en te zwemmen) tijdens de dagen dat er noordenwind is. Voor die periode zijn de stranden aan de zuidkant van het eiland geschikter.

Een lijst met de beste stranden van Milos:

Wat te doen in Milos

Een boottocht naar Kleftiko en Sikia is zeer de moeite waard. De ingang in de grot is klein en is niet toegankelijk met een zeilboot (behalve als er een kleine boot beschikbaar is, of als je de grot in zwemt). We raden u ook aan Sarakiniko te bezoeken op een avond met volle maan, om te genieten van de zonsondergang bij Marmara en de Kastro te beklimmen.

Bezoek ook Klima, een pittoreske regio in het zuiden van Milos. Een klein vissersdorpje met kleine kleurrijke huizen, waar in een nabijgelegen veld een boer in 1820 het standbeeld van Aphrodite van Milos heeft opgegraven!

Ook het pittoreske Pollonia is erg interessant. Een kleine haven in het noorden van het eiland met tavernes die tussen het water en het prachtige landschap liggen.