50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

EILAND KOUFONISIA

ONTDEK STRANDEN

ONTDEK GROTTEN

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Koufonisia

De gemakkelijkste manier om per ferry van Athene naar Koufonisia te reizen, is via de haven van Piraeus. Tijdens het zomerseizoen worden extra veerverbindingen met Koufonisia onderhouden vanuit de haven van Rafina. Om preciezer te zijn:

Piraeus - Koufonisia: De route Piraeus - Koufonisia wordt het hele jaar door dagelijks uitgevoerd en duurt 5 tot 7 uur.

Pafina - Koufonisia: De veerverbinding tussen Rafina en Koufonisia is seizoensgebonden en de duur van de reis is 6 tot 8 uur.

Koufonisia Stranden

Het turquoise water omringt de eilanden en de vele zandstranden hebben een magische schoonheid. Zowel Pano Koufonisi als Kato Koufonisi beschikken over stranden met exotische schoonheid en kristalhelder water. Alle stranden in Pano Koufonisi liggen aan de oostkant van het eiland en de meeste zijn niet georganiseerd en hebben geen natuurlijke schaduw. Kato Koufonisi is ideaal voor een dagtrip vanuit de Pano Koufonisi, aangezien het niet beschikt over accommodatie-infrastructuur.

Een lijst met de beste stranden in Koufonisia die we voor u hebben verzameld, is:

Wat te doen in Koufonisia

De grootste troef van Koufonisia zijn zonder meer de fantastische zee. Het kleine formaat van de eilanden maakt transport uiterst eenvoudig, aangezien u zelfs te voet uw weg kunt vinden.

Het eten in Koufonisia is heerlijk, met als belangrijkste ingrediënten verse vis en zeevruchten, die overvloedig aanwezig zijn in de Kleine Cycladen. Koufonisia heeft de grootste vissersvloot in verhouding tot het aantal inwoners, wat een trekpleister is voor bezoekers die verse vis en zeevruchten willen proeven. Als u van watersport houdt, zult u in Pori en Platia Pounta surfers ontmoeten tijdens de periode van de meltemia-winden.

Maak een boottocht naar Kato-Koufonisi op de dag van Maria Hemelvaart. De kapel van Panagia, die oorspronkelijk werd gebouwd in 1561, verwelkomt u vanaf de ochtend om de dienst bij te wonen, waarna de lokale bevolking typische lekkernijen aanbiedt. Op de terugweg vechten de kleine boten om wie als eerste de haven van Ano Koufonisi binnenvaart, en daarna wordt er een groot festival georganiseerd onder het genot van vioolmuziek en gerechtjes met zeevruchten!