50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

KARPATHOS EILAND

ONTDEK STRANDEN

RELIGIEUS TOERISME

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Karpathos

Op vakantie gaan naar Karpathos is als "een reis terug in de tijd" maken. Karpathos, majestueus en bergachtig, is te vinden in de Karpatische Zee tussen Kreta en Rhodos.

Er zijn het hele jaar door regelmatige veerverbindingen van Athene uit de haven van Piraeus naar Karpathos. Voordat u aan uw reis met de veerboot naar Karpathos begint, is het belangrijk om te weten dat het eiland 2 havens heeft: de haven van Pigadia en Diafani.

De duur van de reis Piraeus - Karpathos hangt af van de route, de tussenstops en de haven van bestemming, maar duurt over het algemeen ongeveer 20 uur. Voor een meer comfortabele en ontspannen reis naar Karpathos, raden we u aan een cabine te boeken.

Karpathos Stranden

Karpathos beschikt over een 160 km lange kustlijn met talloze stranden met uiteenlopende schoonheid. Er zijn stranden voor rust en ontspanning, maar ook georganiseerde stranden met parasols, restaurants en tavernes. Met kleine boten bezoekt u de meest pittoreske stranden van het eiland. Diafani, de tweede haven van het eiland heeft een strand met grote kiezelstenen. In de zee aan de noordzijde van Karpathos leeft de bedreigde diersoort de Mediterrane monniksrob (Monachus-monachus).

Een lijst met de beste stranden van Karpathos:

Wat te doen in Karpathos

Karpathos is een eiland met een rijke geschiedenis en traditie. Er zijn veel musea en monumenten op het eiland die een bezoek waard zijn. Bovendien bevat het eiland talloze wandelpaden die u naar afgelegen delen van Karpathos leiden!

De keuken van Karpathos is gebaseerd op traditionele recepten en smaken en het eiland staat bekend om brood, makarounes (handgemaakte pasta) en verse vis.

Op 65 km afstand van de haven Pigadia, bevindt zich mogelijkerwijs de belangrijkste bezienswaardigheid van Karpathos. Het eeuwenoude en bergachtige dorp Olympus, ligt geïsoleerd van de beschaving op de toppen van de berg Profitis Ilias in een ongerept landschap.