50 JAAR

FERRY SERVICES
IN GRIEKENLAND

Met slechts één zoekopdracht!

Enkele reis, retour, meerdere routes

2e Route

3e Route

4e Route

Voeg toe - Verwijder
ROUTES

ITHACA EILAND

ONTDEK STRANDEN

ONTDEK GROTTEN

RUSTIGE BESTEMMING

Hoe kom je op Ithaca

De veerverbinding van Ithaki met het vasteland van Griekenland wordt onderhouden vanuit de haven van Patras of met een tussenstop in Kefalonia. De belangrijkste haven van Ithaki is Pisaetos, dat op 12 km afstand van Vathy, de hoofdstad van het eiland, ligt.

De veerverbinding Patras - Ithaki vindt regelmatig plaats en de reis duurt ongeveer 4 uur.

De route Kefalonia - Ithaki vindt dagelijks plaats van de haven van Sami naar de haven van Pisaetos. De route met de ferry van Kefalonia naar Ithaki duurt 20 - 30 minuten.

Ithaca Stranden

Afgezien van de prachtige stranden van Ithaki, die gemakkelijk toegankelijk zijn, kan de echte ontdekking van Ithaki alleen per motorboot worden ervaren. Gidaki (door velen beschouwd als het beste strand van het eiland) is eveneens te bereiken per kleine boot. De stranden in Ithaki zijn geen zandstranden, maar bestaan uit gladde kiezelstenen, meestal wit. Sommige lijken kristalheldere meren en anderen zijn net kleine privéstranden. Bomen reiken bijna tot aan de zee en creëren een landschap van unieke schoonheid dat wildernis en rust combineert.

Een lijst met de beste stranden in Ithaki:

Wat te doen in Ithaca

Ithaki is een eiland met een uitgebreide geschiedenis van de oudheid tot nu. Op het eiland biedt talrijke archeologische bezienswaardigheden en musea, maar ook landschappen met een buitengewoon zeldzame schoonheid.

Als ochtendwandeling is het aan te bevelen door de pittoreske smalle straatjes van Vathi een bezoek te brengen aan Aggios Nikolaos ton Xenon waar «Jesus Elkomenos» te bezichten valt. Dit werk wordt toegeschreven aan El Greco. Verder zijn het Scheepvaart-Folklore Museum en het Archeologische Museum een bezoek meer dan waard.

Ongeveer 25 km van Vathy, in een inham, ligt Kioni. Het is de moeite waard de unieke tavernes te bezoeken en van het uitzicht op de kleine boten te genieten.

Bezoek eveneens de archeologische collectie in Stavros en het Katharonklooster. Het nachtleven in Ithaki is geconcentreerd in de wijk Mylos, in Vathy.